Aangepaste rolstoel LeRoulé (Plus)

De voordelen van de LeRoulé Plus:

  • Rolstoel met hoog-laag functie
  • Transfer met rolstoel
  • Gemakkelijk opstaan uit rolstoel
  • Zelfstandig kantelen met de kantelfunctie
  • ADL rolstoel op maat
  • Bruikbaar in vele situaties
Neem contact op

LeRoulé Plus is een geschikte keuze wanneer net dat beetje extra hulp nodig is om toch nog op te kunnen staan uit de rolstoel. LeRoulé Plus is een unieke handbewogen rolstoel. De rolstoel kan naar keuze voorzien worden van drie verschillende elektrische functies: de kantelfunctie, sta-op functie en hoog/laag functie.

Doordat de gebruiker de opties zelf kan bedienen is deze minder afhankelijk en blijft de rolstoelgebruiker de eigen mogelijkheden zo goed mogelijk benutten. De functies kunnen zelfstandig bediend worden, zodat de eigen mogelijkheden zo goed mogelijk benut kunnen blijven.

Aangepaste sta-op rolstoel met hoog-laag functie

Het is voor veel rolstoelgebruikers een onnodige ergernis: Om iets op hoogte te pakken, de handen te wassen of een transfer te maken, altijd moet een ander om hulp gevraagd worden. Dat is niet nodig bij een LeRoulé Plus; dit alles wordt vereenvoudigd doordat de hoog-laagverstelling u omhoog brengt. Daardoor is LeRoulé Plus ook uitermate geschikt voor trippelrolstoel gebruikers. Daarnaast kunt u dankzij de hoog-laag functie op gelijke hoogte met anderen een gesprek voeren.

‘Door de (elektrische) hoog/laag en sta-op verstellingen op de LeRoulé Plus heb ik mijn zelfstandigheid enorm vergoot!’

Aangepaste rolstoel LeRoulé (Plus)

Het gebruik van de hoog-laag ADL rolstoel LeRoulé Plus

Transfer met rolstoel

Dankzij de wegklapbare armleuningen is het mogelijk om zelfstandig of met minimale hulp op gelijke hoogte een goede zijwaartse transfer te maken. In een zorgsituatie ontstaat hierdoor niet alleen een lagere werkdruk voor de verpleging, maar kan ook het gebruik van medische hulpmiddelen, zoals een tillift vergemakkelijkt worden. Dit maakt LeRoulé Plus ook tot een ideaal hulpmiddel in de zorg.

Opstaan uit rolstoel

Met een verminderde beenfunctie is het moeilijk zelfstandig uit een rolstoel te komen. Door de hoog-laag kunt u makkelijk op een ideale hoogte zelf uit uw stoel komen of door anderen uit uw stoel geholpen worden. De hoog/laag-functie en de unieke sta-opfunctie, kunnen ook onafhankelijk van elkaar worden bediend.

Zelfstandig kantelen: rolstoel met kantelfunctie

Door de kantelfunctie kan zelf de zithouding bepaald worden. Zo is de zithoek aanpasbaar aan de bezigheid. Doordat de rolstoel naar achteren kantelt wordt het contactoppervlak groter en wordt de kans op decubitus (doorligplekken) verkleind. In combinatie met de geschikte zitting kan dit doorzitten voorkomen of verminderen. Daarnaast draagt de kantelfunctie van deze rolstoel ook bij aan een optimaal zitcomfort.

‘Met de LeRoulé Plus kan ik nu zelf weer mijn transfer maken en opstaan uit de rolstoel, waar en wanneer ik dat wil. Het is gemakkelijk, met net dat beetje extra hulp, terwijl ik ook nog gemakkelijk kan trippelen.’

ADL rolstoel op maat

Uiteraard moet een stoel goed aangepast zijn aan de gebruiker zodat de handbewogen rolstoel geschikt is voor de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Daarom wordt LeRoulé Plus op maat gemaakt en worden optimale rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid verkregen. Ook zijn vele standaardopties, zoals zittingen en rugleuningen, mogelijk en kunnen speciale individuele aanpassingen gedaan worden, afgestemd op de behoefte en de ergonomie van de gebruiker. Hierdoor voor deze ergotherapeutische rolstoel een optimaal gebruikerscomfort en zitcomfort bereikt en is dit hulpmiddel ook uitermate geschikt bij reactivering en revalidatie.

Een ergotherapeutisch hulpmiddel voor vele situaties

LeRoulé Plus is onder andere geschikt als revalidatiehulpmiddel of als medisch hulpmiddel bij diverse aandoeningen. Bijvoorbeeld als hulpmiddel bij artrose, Parkinson of multiple sclerose (MS) of bij een halfzijdige verlamming links of rechts. Ook voor vele andere aandoeningen die voor mobiliteitsproblemen zorgen is dit zorghulpmiddel zeer geschikt.

Heeft u vragen over deze aangepaste ADL rolstoel? Via onze contactpagina helpen wij u graag verder. Bent u op zoek naar de ideale combinatie van een rolstoel en een trippelstoel? Bekijk dan onze trippelrolstoel LeTriple Wheels.

 

Download brochure LeRoulé Plus
Bekijk LeRoulé Plus opties

Download LeRoulé Plus bestelformulier