Eigen productie van ergotherapeutische ADL zorghulpmiddelen

Sowecare BV is al sinds 1998 producent van innovatieve revalidatiehulpmiddelen voor binnenland en export. Sowecare onderscheidt zich door vernieuwende oplossingen die de zelfstandigheid van de gebruiker vergroten. Door onze eigen productie kan Sowecare een trippel, sta-op of aangepaste stoel op maat maken.

In Nederland worden de producten van Sowecare met name verkocht aan grote verzekeringsmaatschappijen, WMO, verpleeghuizen e.a. In het buitenland werkt Sowecare samen met groothandels en grotere dealerbedrijven. Naast de eigen producten produceert Sowecare ook zorgproducten voor derden, zoals frames voor röntgenapparatuur voor Philips Medical Systems. Bij Sowecare zijn zo’n 40 personen werkzaam.

De stoelen van Sowecare worden volledig in Nederland gemaakt in onze eigen productievestiging in Almelo. De frames van de stoelen worden samengesteld op basis van de specifieke behoeften van de klant.

Eigen productie
sta-op stoel

Op onze afdeling stoffering worden de stoelen gestoffeerd, waarbij met zorg aandacht wordt besteed aan specifieke wensen en eisen, zoals ruglumbaal, afwijkende schuim- of bekledingsmaterialen en specifieke vormvereisten (kuip, aangepaste rug etc.). Zo is iedere (rol)stoel op maat gemaakt.
Op de afdeling assemblage wordt de stoel uiteindelijk in elkaar gezet. Het frame van de sta-op-stoel, trippelstoel of trippel-/rolstoel of aangepaste rolstoel wordt hier ingesteld op de specifieke maten van de gebruiker. Op deze afdeling vindt ook de eindcontrole plaats.