SOWECARE ontwikkelt en vervaardigt mobiliteitshulpmiddelen met de mens als uitgangspunt. Dankzij de unieke / innovatieve trippel- en rolstoelen van SOWECARE kunt u langer zelfstandig in uw eigen omgeving functioneren.

Sowecare stoelen worden sinds 1998 geproduceerd in onze eigen fabriek in Almelo (NL).

Al onze stoelen worden op maat gemaakt en geconfigureerd naar de specifieke wensen en behoeften van de gebruiker. De stoelen worden gestoffeerd in onze stoffenafdeling. Op onze montageafdeling wordt de stoel in elkaar gezet. Alle stoelen zijn afgesteld op de specifieke afmetingen van de gebruiker en alle opties zoals specifieke zittingen, rugleuningen, remmen., beensteunen en andere accessoires zijn geïnstalleerd. Naast alle standaardopties worden eventueel benodigde speciale aanpassingen uitgevoerd. Eindinspectie wordt ook uitgevoerd door deze afdeling.

Naast de productie van onze eigen Sowecare stoelen, produceren we ook voor andere bedrijven, zoals onderdelen voor Philips-röntgenapparatuur .

Onze productie voldoet aan de hoogste eisen. Onze productiefaciliteiten zijn ISO-13485-2016 gecertificeerd. Sowecare draagt het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH).

Sowecare hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, net zoals we dat eisen van onze onderdelenleveranciers. Sowecare is ontstaan vanuit een Sociale Werkplaats. In het personeelsbeleid van Sowecare geven we ook nu maximaal ruimte aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.