WMO en LeTriple Wheels

LeTriple Wheels is een unieke tussenvorm van trippelstoel en rolstoel. Het komt daarom nog wel eens voor dat de zorgverzekeraar doorverwijst naar de WMO, terwijl de WMO doorverwijst naar de zorgverzekeraar. De rechter heeft in een uitspraak van 2007 aangegeven dat WMO en Zorgverzekering niet naar elkaar kunnen verwijzen omdat de gebruiker dan van het kastje naar de muur wordt gestuurd (rechtbank Maastricht; AWB 06/2097 ZFW, 12 april 2007). Beiden hebben een eigen verantwoordelijkheid om de stoel te vergoeden als de aanvraag goed onderbouwd is.

stappenplan voor vergoeding
Als u een beroep wil doen op de WMO, moet u bij de gemeente een aanvraag indienen.
Veelal zal de gemeente willen dat uw aanvraag wordt onderbouwd door een medicus.
De gemeente neemt uw aanvraag in behandeling. De gemeente zal zelf een beoordeling van de situatie willen maken via eigen WMO-consulenten/indiceerders. Vervolgens neemt de gemeente een besluit.
Als de aanvraag is goedgekeurd, krijgt u hiervan schriftelijk bericht. Nadat uw gemeente een aanvraag heeft goedgekeurd, volgt een passing voor de stoel. De meeste gemeentes hebben hiervoor een contract met een revalidatiespecialist in de regio.

Het kan zijn dat u voorkeur heeft voor een stoel van Sowecare, maar dat u wordt verwezen naar een stoel van een andere fabrikant. Vaak helpt hebt om uw voorkeur voor onze producten duidelijk kenbaar te maken. Mocht uw voorkeur toch worden genegeerd, dan kunt U daar tegen protesteren als u kunt onderbouwen waarom alleen een stoel van Sowecare uw probleem oplost.

N.B. De nadere informatie over vergoedingen is met de grootste zorg samengesteld. U kunt daaraan echter geen rechten ontlenen.