Belastingaangifte bij een beperking of ziekte

De aangifte van vorig jaar kan vanaf maart 2022 gedaan worden. Wist u dat u een deel van de kosten die u maakt wanneer u een ziekte of handicap hebt kunt terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting? Wanneer u veel zorg of hulpmiddelen nodig hebt, komen extra kosten vaak voor. Medische hulpmiddelen zoals een rolstoel of…

Lees meer

Het nut van een trippelstoel

Het nut van een trippelstoel Met een trippelstoel kan er zittend voortbewogen worden binnenshuis. Een trippelstoel wordt ingezet bij mensen die in hun bewegingsvrijheid en mobiliteit sterk beperkt zijn door bijvoorbeeld knie- en/of heupproblemen. Daarom is voor een goede mobiliteit en verrijdbaarheid met de trippelstoel de trippelruimte van belang. Ook is, voor het maken van…

Lees meer

Het Juiste Loket

Het Juiste Loket Op het Nederlandse zorgstelsel mogen we trots zijn. Maar niet iedereen ervaart dat zo. Vindt u het lastig om passende zorg of een passend hulpmiddel vergoed te krijgen? En voelt u zich van het kastje naar de muur gestuurd? U kunt daarbij hulp krijgen. Bijvoorbeeld bij uw zorgverlener, ergotherapeut of Het Juiste…

Lees meer

VeiligheidNL wijst op noodzaak valpreventie

In Nederland komt iedere vijf minuten een 65-plusser na een val op de Spoed Eisende Hulp (SEH). Dat blijkt uit cijfers van VeligheidNL. Van alle privé-ongevallen in 2017 waarvoor 65-plussers zijn behandeld op een SEH-afdeling, is 86% veroorzaakt door een val. De prognose is dat het aantal SEH-bezoeken na een valongeval stijgt met 47% tot 2050.

Lees meer

Transferproblemen

Veel mensen kampen met klachten aan het bewegingsapparaat. Hierdoor kunnen er mobiliteitsproblemen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn het moeite hebben met het zelfstandig opstaan, maken van een transfer of staan/lopen. Een rolstoel met elektrische hoog/laag en sta-op functie kan hierbij een oplossing zijn, zoals LeRoulé.

Lees meer

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose, ook MS genoemd, is een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Omdat veel gebruikers van onze trippelstoelen en rolstoelen kampen met deze ziekte willen we op de wereld MS dag, 30 mei, aandacht vragen voor de ziekte MS.

Lees meer

Wist u dat het mogelijk is stoelen te huren?

Heeft u voor enkele maanden of jaren een stoel nodig, bijvoorbeeld als u aan het revalideren bent? Een operatie moet ondergaan? Of wilt u de flexibiliteit en het gemak van huren? Dan het mogelijk een stoel zoals de sta-op stoel LeChair, trippelstoel LeTriple of de trippelstoel/ rolstoel LeTriple Wheels te huren.

Lees meer

Sowecare op jaarcongres Ergotherapie

Ergotherapie Nederland organiseert op 28 maart het jaarcongres Ergotherapie. Dit jaar is het thema: ‘Ergotherapie: thuis in Zorg en Welzijn’. Sowecare is aanwezig op dit jaarcongres met de producten. Ook de producten van Sowecare worden veelal in thuissituaties gebruikt, zoals onze trippelstoelen en rolstoelen.

Lees meer

Rehacare

De Rehacare is een internationale beurs voor rehabilitatie, preventie en zorg in Düsseldorf. Hoogwaardige hulpmiddelen innovatieve producten voor verschillende beperkingen zijn er te vinden. Ook Sowecare staat dit jaar ook weer op de Rehacare beurs met al haar trippelstoelen, rolstoelen en sta-op stoelen. De Rehacare wordt gehouden van 26 tot 29 september.

Lees meer

Decubitus voorkomen

Doorligplekken, oftewel decubitus, zijn een veelvoorkomend probleem onder de gebruikers van medische hulpmiddelen en ontstaan mede doordat de mobiliteit doorgaans is verminderd. Door het ongemak en de pijn kan decubitus voor de patiënt grote gevolgen hebben. Factoren die de kans op decubitus verhogen, zoals schuifkrachten, drukkrachten en vocht, moeten daarom vermeden worden.

Lees meer
dokter laptop

Hulpmiddel kiezen

Wanneer er een medisch hulpmiddel nodig is komt er heel wat op je af. Uit onderzoek van Supportbeurs blijkt namelijk dat mensen de voorkeur geven aan het zelf kiezen van een hulpmiddel. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren.

Lees meer

ISO 13485

De rolstoelen, trippelstoelen en sta-opstoelen van Sowecare zijn medische hulpmiddelen. Europese richtlijnen stellen eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van fabrikanten van medische hulpmiddelen. Om hier aan te voldoen kan de ISO 13485 ingevoerd worden. Deze internationale norm is de medische variant van de ISO 9001, die richt zich op fabrikanten van medische hulpmiddelen.

Lees meer
EU vlag

Nieuwe Europese regels voor hulpmiddelen

De Regelgeving rond medische hulpmiddelen gaat sterk veranderen met de nieuwe Europese Verordening Medische Hulpmiddelen (Medical Devices Regulation MDR). Er komt een Europese database van medische hulpmiddelen. Testinstituten moeten zich opnieuw kwalificeren om medische hulpmiddelen te mogen goedkeuren.

Lees meer

Veranderingen in de wmo

Het nieuwe kabinet heeft het regeerakkoord gepresenteerd en heeft een aantal plannen om de zorg en ondersteuning te veranderen. Bij het wmo-loket van de gemeente kunnen hulpmiddelen aangevraagd worden om beter te bewegen, zoals een rolstoel (een trippelstoel moet u bij uw zorgverzekeraar aanvragen). De regering heeft in haar regeerakkoord aangekondigd de eigen bijdrage voor de wmo te veranderen. Voor 2018 geldt dat de eigen bijdrage afhankelijk is van het inkomen en vermogen.

Lees meer